Kucharka? Biografie? Povidky a postrehy ze zivota? Mozna od vseho trochu. Kazda stranka knihy vas presvedci, ze jidlo neni jen kazdodenni nutnosti, ale zhmotnenim myslenky, inspiraci. Ze proces vareni je stejne tvurci jako psani, navic s okamzitou a zivou reakci publika. Prostrednictvim vzpominek, spojenych s necim tak prizemnim, jako je jidlo, se nahle a nenapadne zjevuje moudro, umocnene obycejnosti bramborove polevky.
Nahlednete do zivota Roalda Dahla, zjistete, jak a kde zil. Dychne na vas atmosfera stare dobre Anglie, jak ji popsal Jerome Klapka Jerome nebo Karel Capek. Jidlo tu ma hlavni roli, ale diky vzpominkam a komentarum oziva a je jen na vas, abyste si predstavili, co zrovna Roald Dahl varil pri psani Karlika a tovarny na cokoladu, jake pil vino a kde sedel. Nazev je rozhodne vic nez obycejna kucharka.